LIFEHACKS KOST

PLANERA MATINKÖP OCH BE OM HJÄLP

Fråga din partner, vän eller förälder om hjälp. Be hen handla bra råvaror i affären eller på internet och se alltid till att det finns mat hemma i form av matlådor men även bra och nyttiga mellanmål.

Om du förbereder på detta sätt undviker du att rota efter sötsaker när din hjärna skriker efter snabb energi.


För att optimera din rehabilitering är kosten viktig. Det är av stor betydelse att du ger din kropp så bra näring som möjligt, speciellt nu när du har begränsat med energi. Din kropp är skör och bör därför inte påfrestas ytterligare genom sämre kost.

KÖP MATKASSAR MED FÄRDIGA RECPET

Att i sig rätt kost och näring är alltid bra. Extra viktigt är det när du är sjuk och behöver stärka kroppen och göra allt för att optimera rehabiliteringen. Att ha någon annan som planerar middagarna så att du får i dig bra näring kan verkligen underlätta. 


Är du på botten av din utmattning eller allmänt lever i en stressig vardag där matlagningen behöver gå snabbt och vara enkel, kan jag startk rekommendera LINAS Lättlagade Matkasse. Denna underlättade för oss som barnfamilj väldigt mycket då barnen var hungiga efter en lång dag på förskolan. 


I den lättalagade kassen får du lättlagad mat som lagas från grunden. Du lagar det mesta från grunden, men ibland får du färdigskurna grönsaker eller färdiga såser för att underlätta din matlagning ytterligare.

HANDLA PÅ INTERNET

Att lägga sin energi på att gå i en matbutik med all stimulans kan verkligen dränera en redan energilåg dag. Ett tips är att handla på nätet och få maten levererad hem. Du sparar på detta sätt energi och kan i lugn och ro planera dina matinköp. 

Copyright © 2019 Stressfrid.se. All rights reserved. 

KONTAKT:

SOCIALA MEDIER: