KOSTTILLSKOTT

KOSTTILLSKOTT

VITAMINER OCH ANTIOXIDANTER

Vi behöver vitaminer för att må bra. De behövs endast i en liten mängd men de är livsnödvändiga eftersom vi inte själva kan tillverka de flesta av dem. 


Det finns 13 livsnödvändiga vitaminer som kan delas upp i fettlösliga och vattenlösliga vitaminer. A-, D-, E- och K-vitamin är de fettlösliga vitaminerna och vitamin B6, vitamin B12, C-vitamin, biotin, folat, niacin, pantotensyra, riboflavin och tiamin är de vattenlösliga vitaminerna.

Källa Livsmedelsverket. 

MAGNESIUM

VAD ÄR MAGNESIUM?

VAR FINNS MAGNESIUM?

VARFÖR MAGNESIUM?

Magnesium är ett mineral som styr flera livsnödvändiga processer i kroppen. Det reglerar bland annat de metabola processer som möjliggör att vi kan tillgodogöra oss näringsämnen från kosten.


Magnesium behövs också för att behålla ett starkt skelett och för immunförsvarets skull. Det är också viktigt för att nervsignalerna som går till hjärtat och musklerna ska fungera normalt.  

Magnesium finns främst i baljväxter, bladgrönsaker, fullkornsprodukter, nötter, kött, fisk och skaldjur. 

Stress tycks påverka kroppens upptag av magnesium och det kan därför finnas ett samband mellan låg magnesiumnivå i kroppen och stress. Därför rekommenderas många som drabbas av utmattningssyndrom att se över sina magnesiumvärden.


ASHWAGANDA

Ashwaganda, även kallad indisk ginseng har länge använts inom ayurveda som en av de viktigaste örterna inom indisk läkekonst.


Örten anses vara den allmänt stärkande och balanserande och sägs bibehålla mentalt samt fysiskt välbefinnande i perioder av stress.


Kosttillskott med Ashwaganda tycks ha en positiv påverkan vid emotionell stress, trötthet och fysisk utmattning.

B-VITAMIN

Det finns olika typer av B-vitamin. De har olika funktioner och olika bristsymptom.


VAD ÄR B-VITAMIN?

B-vitaminer består av tiamin (vitamin B 1), riboflavin (vitamin B 2), niacin, biotin, pantotensyra, pyridoxin (vitamin B 6), folsyra och kobalamin (vitamin B 12).


VAR FINNS B-VITAMIN?

B-vitamin finns både i vegatabiliska och animaliska livsmedel såsom spannmål, jäst, mejeriprodukter och kött.


VARFÖR B-VITAMIN?

B-vitamin behövs för flera funktioner i kroppen. Det behövs bland annat för att kroppens ämnesomsättning, immunförsvar, nervsystem och celldelning ska fungera normalt. Även hud, hår och naglar är beroende av B-vitaminer.


KOLLAGEN

Kollagen har stor betydelse för hudens normala funktion och dess ungdomliga look. Därför har kosttillskott med kollagen blivit populärt inom Anti-Age.  Kollagen är bra för dig som vill motverka rynkor och åldrandet men stärker även hår, hud och naglar.BINJUREPULVER

Bidrar till att stärka och normalisera binjurefunktionen. På så sätt stärker den kroppens motståndskraft mot stress.

OMEGA-3


• Omega-3 fettsyrorna EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion


• Omega-3 fettsyran DHA bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion hos vuxna


• Omega-3 fettsyran DHA bidrar till att bibehålla en normal syn

VITAMIN C

VAD ÄR VITAMIN C?

VAR FINNS VITAMIN C?

VARFÖR VITAMIN C?

Vitamin C kallas också för askorbinsyra och har som huvudfunktion att fungera som ett koenzym (hjälpmedel) i kroppens produktion av kollagen. Kollagen är ett protein som finns i bland annat bindväv, blodkärl, brosk och ben.

Vitaminet är också en antioxidant som skyddar cellerna mot oxidativ stress, är bra för immunförsvaret och nödvändigt för att bibehålla din energinivå.


C-vitamin finns i de många av våra grönsaker, bär och framförallt citrusfrukter


För att bland annat stödja återhämtningen på binjurarna.

HOLISTIC C-VITAMIN

  • Bidrar till immunsystemets normala funktion
  • Bidrar även till att minska trötthet och utmattning
  • C-vitamin har stor betydelse för hela kroppen

ZINK

Zink bidrar till immunsystemets normala funktion samt till att skydda cellerna mot oxidation.


Då zink gör kroppen trött och sömnig. Rekommenderas att tas på kvällen.

KROM

När kroppen är trött skriket hjärnan efter snabba kolhydrater och socker. För att dämpa detta sötsug kan krom hjälpa.Copyright © 2019 Stressfrid.se. All rights reserved. 

KONTAKT:

SOCIALA MEDIER: