Alpha Plus B-Komplex med C-vitamin

VITAMIN B


ALPHA PLUS B-KOMPLEX MED C-VITAMIN


B-Komplex 90 kap från Alpha Plus innehåller tiamin (B1-vitamin), riboflavin (B2-vitamin), niacin, B6-vitamin, folat, B12-vitamin, pantotensyra, biotin och C-vitamin. B-vitaminer behövs för nästan alla processer i kroppen.


  • Tiamin, niacin, folat, B6-vitamin, B12-vitamin och biotin bidrar till normal psykologisk funktion
  • Tiamin, riboflavin, niacin, B6-vitamin, B12-vitamin och biotin bidrar till nervsystemets normala funktion
  • Pantotensyra bidrar till normal mental prestationsförmåga, till normal energiomsättning och till att minska trötthet och utmattning
  • C-vitamin bidrar till normal psykologisk funktion, till att minska trötthet och utmattning samt till att skydda cellerna mot oxidativ stress

VITAMIN B1 TIAMIN 


Behövs för: Ämnesomsättningen, nervsystemet, hjärta och muskler.


Brist: Det är ovanligt med brist på vitamin B1 men allvarlig brist kan ge nervsjukdomen beriberi.


Finns i: Fläskkött, inälvsmat, bönor, ärtor, sparris, vetegroddar, jäst och spannmål.


Riskgrupp: Alkoholister är en stor riskgrupp för nervsjukdomen beriberi då intag av alkohol minskar kroppens förmåga att absorbera tiamin.

Källa: Bodystore.se

Vitamin B1 kallas ävenTiamin och är ett viktigt näringsämne som alla vävnader i kroppen behöver för att fungera korrekt. Tiamin var den första B-vitamin som forskare upptäckt och det är därför Vitamin B1 heter just nummer 1. B-vitaminet, tiamin är precis som andra vitaminer vattenlösliga och hjälper kroppen att omvandla mat till energi. Kroppen behöver bland annat tiamin för omvandling av adenosintrifosfat (ATP) i cellerna.

Copyright © 2019 Stressfrid.se. All rights reserved. 

KONTAKT:

SOCIALA MEDIER: