SELLERIJUICE

SELLERIJUICE

VARFÖR SELLRIJIUCE?


Det finns fördelar med sellerijuice. Nedan listar jag några av anledningarna till varför jag dricker juicen varje morgon.


Hjälper till att återställa binjurarna vilket är extra viktigt efter långvarig stress


Selleri innehåller mineralsalter som behövs för det centrala hjärnsystemet


Stärker produktionen av sköldkörtelhormonet T3


Stöttar kroppen mot stress


Juicen är mycket antiinflammatorisk


Främjar matsmältningssystemet som många utmattade kan få problem med.SÅHÄR GÖR DU:


Hur: Du mixar sellerin i en slowjuicer eller en råsaftscentrifug. Om den mixas ska man sila bort fruktköttet så att man bara får saften. Det är viktigt att juicen ska vara ren sellerijuice och inte blandas med någonting annat. Om du endast har en mixer behöver du sila och kan du använda en nötmjölkspåse eller en silduk.


När: 20-30 min innan frukost på tom mage då levern samlar upp gifter, patogener m.m. under natten. Sellerijuicen hjälper då levern att skölja ut det förutsatt vi dricker på fastande mage. Juicen ska drickas direkt för bästa resultat.


Mängd: 16 ounces (ca 4,7 dl). Om mängden känns för mycket eller om man mår dåligt av den kan man börja med en mindre mängd och trappa upp längsamt.


(Skulle man vilja ta en paus någon gång kan man dricka 5 dl citronvatten istället. Du pressar då 1/2-1 citron i 5 dl vatten. 

RÅSAFTSCENTRIFUG


Det allra bästa och smidigaste är om du investerar i en råsaftcentrifug. Jag har hört de som provar med olika silar men att det inte går särskilt bra vilket leder till irritation och att det till slut ändå investerar i en råsaftscentrifug. 


Råsaftscentrifugen jag har är från PHILIPS. Jag tycker den är smidig att rengöra, pressar frukten med ett bra tryck så man får ut så mycket juice som möjligt och den har en bra storlek på behållaren för själva fruktköttet (så man kan göra flera safter samtidigt).


Vi har varit mycket nöjda med den. Jag brukar ofta göra sellerijuicen först, dricka den och under tiden göra apelsinjuice som hela familjen dricker till frukost. Det är ju så gott med färskpressad apelsinjuice och barnen älskar det!

ETT TIPS! Passa på att diska råsaftscentrifugen direkt efter att du druckit din sellerijuice. Den är då enklare att rengöra då fruktköttet inte hunnit fastna. Då du ändå behöver vänta med att äta din frukost gör du lite nytta under tiden.

Linda Henriksson

GRUNDAREN TILL SELLERIJUICETRENDEN

- ANTHONY WILLIAMS

Anthony Williams är grundaren till sellerijuicetrenden och författare till flera storsäljande böcker. Anthony förespråkar framförallt frukt och bär och dess förmåga att få oss att läka.


Nedan ser ni några av böckerna han skrivit.

För att läsa mer om Anthony Williams och det han förespråkar? Tryck på knappen för att komma till hans hemsida. 

"SELLERIJUICEGRUNDARENS" VAL

OMEGA J8227S

För dig som vill använda sig av sellerijuicegrundarens rekommenderade råsaftscentrifug.


 • Sägs vara bäst på att pressa ut mest juice
 • Motor på 150 W

BUDGETVARIANT

EMERIO PJ-108404.1 

För dig som vill kunna göra juicer men inte vill investera för mycket i en.


 • Prisvärd 
 • Effekt 500 W

SLOW JUICER

PHILIPS HR1949/20

Me denna behåller du fruktens celler med alla viktiga fibrer då antioxidanter och enzymer förblir intakta, vilket gör att du kan pressa allt från mjuk frukt som banan eller mango till vetegräs utan att förlora en enda fiber. MicroMasticating-teknologin pressar ut upp till 90 % av frukten eller grönsaken.


 • Micro-masticering pressar upp till 90 % av frukten
 • Kallpress maximerar mängden juice
 • QuickClean, rengöring på under 1 min

TIPS PÅ RÅSAFTSCENTRIFUGAR

Att hitta rätt råsaftscentrifug kan vara svårt. Det finns väldigt många olika val i olika prisklasser. Jag har därför sammarnställt ett utbud av bra råsaftscentrifuger i olika prisklasser. Detta för att underlätta när du ska köpa en men också så att du inte ska behöva betala mer än nödvändigt.
RÅSAFTSCENTRIFUGEN JAG HAR

PHILIPS HR1922/20

Till dig som vill ha en riktigt bra råsaftscentrifug. Något dyrare än Philips HR1916/70 men en väldigt bra produkt.


 • QuickClean - Rengör på under minuten
 • Kraftfull motor på 1200 W
 • XXL-inmatningsrör
 • Behållare för överblivet fruktkött

TESTVINNARE

PHILIPS HR1916/70


Skulle jag köpa en råsaftscentrifug idag skulle jag valt denna. Den har många bra egenskaper och är prisvärd. Lite sämre motor än på den jag har idag men ändå väldigt bra. Dessutom testvinnare 2018.


Ha funktionen PreClean vilket gör att du enkelt kan snabbrengöra råsaftcentrifugen mellan ingredienser. Du häller bara ett glas vatten ner i tuben och vrider på en knapp. Det bildas då en kraftfull fontän i maskinen, som effektivt sköljer bort oönskade fibrer från inuti locket och gör silen lättare att rengöra.


 • Testvinnare och prisvärd
 • Kraftfull motor på 900 W
 • XXL-inmatningsrör
 • Behållare för överblivet fruktkött

PRISVÄRD PHILIPS

PHILIPS HR1855/70

Till dig som vill ha en bra maskin från Philips men inte vill investera för mycket i en maskin.


 • QuickClean - Rengör på under minuten
 • Motoreffekt 700 W
 • Kapacitet 2 liter
 • 75 mm stort inmatningsrör
 • Behållare för överblivet fruktkött

Copyright © 2019 Stressfrid.se. All rights reserved. 

KONTAKT:

SOCIALA MEDIER: