BOKENS OLIKA KAPITEL

BOKEN STRESSFRID 

En bok för dig som blivit sjuk pga stress.

KAPITEL 1 - DELEN OM MIG

Jag delar med mig av varför jag blev sjuk och hur min resa sett ut. 

KAPITEL 2 - DELEN OM STRESS

Vad är stress och hur kan du genom andning lugna din kropp? Stressforskaren Töres Theorell ger sina bästa tips för att lyckas hantera stress. 

KAPITEL 3 - DELEN OM UTMATTNINGSSYNDROM

Forskaren Marie Åsberg, kvinnan som myntade begreppet utmattningssyndrom ger sina bästa tips för att lyckas med sin rehabilitering. 

KAPITEL 4 - DELEN OM SÖMN

Varför har du svårt att sova när kroppen är stressen och hur gör du för att lyckas uppnå den reparerande djupsömnen? Sömnforskaren Christian Benedict delar med sig av sina bästa tips. 

KAPITEL 5 - DELEN OM KOST

Vilken kost är extra viktig när kroppen är stressad och vilken bör vi undvika? Hur dämpar man sitt sötsug när kroppen skriker efter snabba kolhydrater? Kostexperten och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart som är en av författarna till boken "Happy Food" delar med sig kloka tips. KAPITEL 6 - DELEN OM FYSISK AKTIVITET

Vilken träningsform är lämplig och hur vet du om du tränat för mycket? Träningsexperten Johanna Drakenhammar delar med sig av sina bästa tips för att lyckas med fysisk aktivitet när din kropp är eller har varit sjuk pga stress.

KAPITEL 7 - DELEN OM SJUKFÖRSÄKRING

Vad kan du göra om Försäkringskassan nekar dig din rätt till sjukpenning och vad är viktigt att få med i ditt läkarintyg. Sjukförsäkringsexperten Göran Söderlund som arbetat på Försäkringskassan i över 30 år delar med sig av sina bästa tips.

KAPITEL 8 - DELEN OM SJÄLVKÄNSLA

Vad beror låg självkänsla på och vad kan du göra för att förbättra din självkänsla? Forskaren Maarit Johnson har forskat om ämnet i över 30 år och delar med sig av sin kunskap. 

KAPITEL 9 - DELEN OM PRESTATIONSBASERAD SJÄLVKÄNSLA

Varför har du en prestationsbaserad självkänsla och kan detta vara en förklaring till att du blev sjuk? Hur arbetar man med sin prestationsbaserade självkänsla? Forskaren Lennart Hallsten var mannen som myntade begreppet och han delar med sig av sin kunskap. 

KAPITEL 10 - DELEN OM TANKAR OCH KÄNSLOR

Det är väldigt många tankar och känslor du går igenom när du blir sjuk med utmattningssyndrom. De mentala påfrestningarna är minst lika svåra som de fysiska.

I detta kapitel delar jag med mig av mina tankar och känslor.

KAPITEL 11 - DELEN TILL DINA ANHÖRIGA

Att se en nära anhörig drabbas av utmattningssyndrom där livet förändras kan kännas tufft och skrämmande även för omgivningen. Det kan vara svårt för de anhöriga att veta hur man ska förhålla sig till personen som är sjuk och situationen.


Detta kapitel är skrivet till anhöriga till de som drabbats av utmattningssyndrom. Min förhoppning med detta kapitel är att skapa förståelse för sjukdomen och komma med konkreta tips hur man kan hjälpa till som anhörig.

"I´m not faking being sick,

I´m faking well".


-Linda Henriksson

Copyright © 2019 Stressfrid.se. All rights reserved. 

KONTAKT:

SOCIALA MEDIER: